Lav fraktkostnad | Rask levering

Klikk på den første bokstaven i kunstnerens fornavn for å søke.

Rolf Nerli

Rolf Nerli er en norsk billedkunstner. Han er født i Siljan i 1951 (66 år) Men den dag idag bosatt i Tønsberg. Nerli har studert ved flere skoler. Han har blant annet studert ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og ved Statens Kunstakademi.

Etter utdanningen sin har Rolf hatt mange utstillinger over hele landet. Byer som Stavanger, Oslo og drammen har fått æren av å stille ut flere av Nerli sine fantastiske kunstverk. Når det kommer til kollektive utstillinger har han stilt ut bildene side i både Norge og utland. Polen, Danmark, Tyskland og Sverige er noen av landene han har deltatt i kollektive utstillinger. Grafikkbiennalen i Krakow og Skagen Kunstforening i Danmark er noen av de. Det skal også sies at han er innkjøpt av flere store gallerier i Norge. Der i blant Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

Rolf Nerli mener at det skal være en fin blanding av veldig enkelt, men samtidig komplisert å bygge opp et bilde. Dette er for at maleriet skal bli fremstilt som både helt riktig og spennende på en og samme tid. Nerli har tidligere vært kjent for sine folkloristiske, fabulerende motiver, da med absurde proposjoner og perspektiver. Men i den senere tid har han gått over til landskap og naturskildringer. Selv forteller han at dette kom over natten, da han var på rypejakt og plutselig fikk en slags åpenbaring om at dette var det han ville male og lage kunst av. Denne åpenbaringen fikk han til å bruke kamera og bilder som skisser, for så å sette sammen sine egne motiver.

Vi i Galleri D40 er så heldige å få stille ut flere av Nerli sine kunstverk. Skulle du ønske å ta en nærmere titt på noen av hans verker må du mer enn gjerne komme innom vårt galleri i Indekshuset på Solli plass. Skulle du også ønske å ramme inn noen av bildene har vi egen rammemaker som tilbyr hyggelige priser med kort leveringstid!