Personvernerklæring

Personvernerklæring

Denne versjonen er oppdatert 23.01.2019.
(Se forøvrig også våre kjøpsbetingelser.)

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Galleri D40 AS samler inn og behandler personopplysninger.

Galleri D40, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. 

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Galleri D40 AS, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

1 Behandling av personopplysninger
For å gjennomføre et kjøp på nettsidene til Galleri D40 AS trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Av sikkerhetshensyn registrerer vi også IP-adressen som er benyttet ved bestilling.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

2 Dine rettigheter
Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Galleri D40 AS har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

3 Arkivering av personopplysninger
Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år. Du kan være trygg på at Galleri D40 AS lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

4 Utlevering av varer
Vi samarbeider med Bring/Posten for transport av varer. Vi utleverer kun de personopplysninger som er nødvendig for at transportørene skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted.

5 Betalingsløsninger
Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger hos Galleri D40 AS er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

6 Kortbetalinger
Galleri D40 benytter DIBS (“Dibs Payment Services AB”) som tredjepart for gjennomføring av korttransaksjoner i vår nettbutikk. DIBS er et selskap underlagt Nets Group (“Nets Holding A/S”), og de opererer i Norden og Baltikum.

DIBS behandler transaksjonen mellom din bank og Galleri D40 som forhandler. Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med DIBS. Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

DIBS tilbyr også å lagre din informasjon slik at denne automatisk dukker opp neste gang du skal handle i nettbutikken. Du må aktivt huke av for at DIBS skal kunne lagre din informasjon.

DIBS’ betalingsvilkår – https://cdn.dibspayment.com/terms/easy/terms_of_use.pdf
DIBS’ bruksbetingelser – https://cdn.dibspayment.com/terms/easy/terms_of_use.pdf
DIBS’ personvernregler – https://cdn.dibspayment.com/terms/Privacy%20Notice%20DIBS.pdf

Det er ikke mulig for Galleri D40 AS å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp.

7 Bankoverføring
Ønsker du å betale din ordre via bankoverføring sender vi deg vårt kontonummer og ber deg bruke ordrenummer som referanse/merknad ved betaling. Denne blir oppgitt i e-post du mottar etter registrert kjøp. Når du betaler blir dette registrert i vårt regnskapsprogram, hvor vi lagrer kontonummer. Dette for å knytte din betaling til din ordre, og for at vi ved en eventuell retur betaler tilbake til samme kontonummer som innbetalingen kom fra.

8 Finansiering
Hvis du ønsker å inngå avtale om delbetaling eller betalingsutsettelse gjøres dette via vår partner DIBS i forbindelse med betaling på våre nettsider. Du kan også inngå betalingsavtale om delbetaling eller lignende ved å kontakte galleriet direkte.

9 Kontaktskjema
Når du sender oss en henvendelse via kontaktskjema på kontaktsiden vår ber vi deg fylle ut følgende informasjon: Navn, epostadresse og telefonnummer.

Dette er informasjon vi trenger for å behandle din henvendelse, og brukes kun til å besvare denne henvendelsen. Vi lagrer ikke denne informasjonen noe annet sted enn i e-posten som automatisk genereres og sendes til oss ved utfylling av skjemaet på nettsiden. Vi tar vare på disse e-postene for å kartlegge hva våre besøkende lurer på, men kan slette en e-post med dine opplysninger ved henvendelse fra deg.

10 Informasjonskapsler (Cookies)
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside.

Hensikten med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse og markedsføring. Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger.

11 Analyse og statistikk
Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Behandlingsgrunnlaget for å behandle personopplysninger til statistiske formål er «berettiget interesse». Galleri D40 AS har en berettiget interesse av å samle inn og bruke data om demografi og kjøpshistorikk for og til en hver tid kunne tilby relevante produkter og tilby en best mulig tjeneste for alle våre kunder. Vi bruker ikke opplysninger som kan identifisere enkeltpersoner, kun samlede data om kjønn, alder og geografi.

12 Markedsføring
Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse vårt sortiment og vår butikk basert på dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

13 Personopplysninger til tredjepart
Galleri D40 AS vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke.

Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Galleri D40 AS. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Galleri D40 AS bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

14 Endringer i erklæringen
Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som på selskapets nettside eller sosiale medier.

15 Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte oss på e-post: galleri@d40.no.

Ønsker du at Galleri D40 AS sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Galleri D40 AS, ta kontakt med oss på e-post eller per post.

Postadresse:
Galleri D40 AS
Postboks 2376, Solli
0201 Oslo
Norge