Lav fraktkostnad | Rask levering

Klikk på den første bokstaven i kunstnerens fornavn for å søke.

Victor Sparre

Victor Sparre var norsk billedkunstner som ble født 4. november 1919 i Bærum. Han døde 16. mars 2008. Sparre var en kunstner som var særlig kjente for sin fargesterke malerkunst og sine spesielle glassmalerier. Sparre er egentlig døpt til Victor Smith, men i en alder av 50 år endret han navnet sitt.
I 1936 startet han utdanningen sin ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Etter dette gikk han på Statens Kunstakademi, og senere avsluttet han utdanningen sin på Det illegale akademiet i 1942. Allerede i en alder av 26 år hadde han to separate utstillinger i Kunstnerforbundet og i kunstforeningen i Bergen.

Noe av det som gjør Sparre til en så fascinerende og spennende kunstner er at han aldri har vært særlig opptatt av kunst. Det er så mye annet har fanget oppmerksomheten hans. Han har blant annet vært misjonær i moralsk opprustning, og har til og med i nordisk og europeisk sammenheng vært et slags grunnfjell i arbeidet for menneskerettigheter i datiden Sovjet og de østeuropeiske land. Sparre har deltatt på flere gruppeutstillinger, og har også hatt en rekke separatutstillinger.
Hans separate utstillinger har tatt sted i både Norge, Tyskland, Praha, Budapest / Moskva / Sibir, Paris, Reykjavik og London.
Når det kommer til gruppeutstillinger har han kun hatt utstillinger i diverse Norske byer. I tillegg til dette har han også gjort en del flotte utsmykninger, for det meste i kirker.

Ta deg gjerne en tur innom galleriet vårt D40 på Solli plass i Oslo om du skulle ønske å se mer av Sparre’s kunst. Her har vi et stort utvalg av hans kunstverk, som vi absolutt vil anbefale deg å ta en titt på. Med over 40 år i bransjen har vi stor kunnskap om maleriene og grafikk. Skulle du også lure på noe så nøl ikke med å ta ta kontakt med oss.
Vi slår mer enn gjerne av en kunstprat!