Terje Risberg

Terje Risberg (født 20. juni 1949) er en norsk billedkunstner som holder til på Nesodden. Risberg tok utdanningen sin ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo. Han jobber med dyptrykk som grafisk trykkteknikk, og er en av de norske kunstnerne som har arbeidet lengst med dette.

Risberg mener hans motiver presenterer naturen slik som den viser seg når man er alene med den. Denne flotte og urørte naturen kan man bare se dersom man har opplevd og sett den selv. Han inspireres av naturen slik den er, ikke gjennom kameralinser og rammer. Hans motiver har ofte et drømmeaktig slør over seg, hvor motivene er i duse fargetoner som om det ligger et fargefilter over et originalfotografi.

Risberg har også laget grafikk med mennesket som motiv. Dette gjør han på samme måte som med naturbildene sine. Han ønsker da å gi samme mystikken til mennesket som til naturen. Kunsteren verdsetter å trykke sine grafiske blad selv. Dette er prosess hvor trykkplatene farges in og trykkes separert under flere tonns press i en kobbertrykkpresse.
På denne måten vil hvert bilde bli forskjellig og unikt, ingen er helt like.

Terje Risberg er representert ved gallerier over hele verden. Blant annet i Reykjavik, Berlin, Luxemburg, Sverige og flere andre land. Han er i tillegg representert i flere store norske kunstsamlinger, blant annet samlingen til Det Kongelige Slott.

11