Terje Risberg

Terje Risberg er en norsk Billedkunstner. Han ble født 20 juni 1949. Han er vokst opp på Nesodden rett utenfor Oslo. Risberg tok utdanningen sin ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo. Når det kommer til dyptrykkteknikkere er han en av de norske kunstnerne som har arbeidet lengst med dette. Han har et stort publikum som befinner seg i hele Skandinavia.

Risberg mener hans motiver presenterer naturen slik som den viser seg når man er alene med den. Denne flotte og urørte naturen kan man bare se dersom man har opplevd og sett den selv. Han inspireres av naturen slik som den er, ikke gjennom kameralinser og rammer. Hans malerier har ofte et drømmeaktig slør over seg, hvor motivene er i duse fargetoner som om det ligger et fargefilter over et originalfotografi.

Risberg har også komponert grafikk med menneske som motiv. Dette gjør han på samme måte som med naturbildene sine. Han ønsker da å gi samme mystikken til mennesket som til naturen. Terje verdsetter å trykke sine grafiske blad selv. Dette er en liten prosess hvor trykkplatene farges in og trykkes separert under flere tonns press i en kobbertrykkpresse.
På denne måten vil hvert bilde bli forskjellig og unikt, ingen er helt like.

Det skal også nevnes at Risberg er representeres ved mange gallerier over hele verden. Blant disse har vi Reykjavik, Berlin, Luxemburg, Sverige og flere andre land, i tillegg til de fleste av Norges viktigste kunstsamlingene. Blant annet Det Kongelige Slott.

Kom gjerne innom vårt galleri du finner på Solli plass i Oslo. Der vil du blant annet finne et fantastisk utvalg av Risberg’s kunst. Vi har over 40 år i bransjen og har dermed opparbeidet mye erfaring med både kjøp og salg av grafikk. I vårt galleri D40 har vi et stort utvalg av grafikk til salgs fra landets mest kjente og etablerte kunstnere.

Skulle du lure på noe er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss, vi er her for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg med det du skulle ønske.