Theo Tobiasse

Theo Tobiasse ble født 26. april 1927,  Jaffa, Israel , men flyttet i ung alder til Paris sammen med familien. Han døde 3. november 2012,  Cagnes-sur Mer, Frankrike som en av verdens største kunstnere. Det har stadig blitt vanskeligere å få tak i Theo Tobiasses bilder.

Under krigen måtte Theo Tobiasse og familien gå i dekning for tyskerne. I denne perioden begynte han å tegne og male. Når krigen var over hadde han opparbeidet seg en stor portefølje. I flere mange år arbeidet han som grafisk designer i reklamebransjen fram til i 1961, og drev med egen kunst på kveldstid. Siden debuten på 1960-tallet har Theo Tobiasse hatt hundrevis av utstillinger over hele verden. Hans verker er å finne på et stort utvalg av museer i tillegg til i private samlinger.

Theo Tobiasse har en sofistikert stil som beveger seg i grenselandet mellom surrealisme, ekspresjonisme og moderne primitivisme.

Galleri D40 har grafikk som hovedfokus, og hos oss finner du grafikk fra en lang rekke kunstnere – både eldre og nålevende. Er du interessert i grafikk av Theo Tobiasse så ta gjerne kontakt med oss her på Galleri D40. Det hender også at vi har bilder som ikke ligger ute på våre nettsider.

Ta gjerne turen innom for en prat her i Henrik Ibsens gate 90 i Oslo, eller kontakt oss på E-post eller telefon 22 44 85 86.

34