Per Kleiva

Per Kleiva er en billedkunstner fra Torsken i Norge. Han ble født 1. april
1933). Han arbeider i hovedsak med maleri og grafikk. I over førti år har Per hatt en meget viktig posisjon i norsk kunst.
Han startet utdanningen sin på Statens Kunstakademi i Oslo, før han tok turen videre til Kunstakademiet i København, deretter i Firenze, for så å avslutte utdanningen sin på Kunstakademiet i Stockholm.

Kleiva har hatt en lang rekke med både separat-utstillinger og gruppeutstillinger. På Statens kunstutstilling i 1963 deputerte han med sin første gruppeutstilling. Etter det hadde han mange separatutstillinger i både utland og innenlands.

Det skal sies at Kleiva idag regnes som en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere. Hans kunst er blant annet innkjøpt til Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Museet for samtidskunst. Kleiva har også gjort en del spektakulære utsmykninger over hele landet. I tillegg har han vunnet flere priser for kunsten sin både i Norge og utlandet. Det er ingen tvil om at Per Kleiva er en etterspurt kunstner.

Vi på Galleri D40 er så heldig å få ha flere av hans kunstverk i vårt galleri. Vi vil absolutt anbefale deg å komme innom for å ta en titt på dette. Skulle noe være interresant for deg, har vi også en egen rammemaker som har holdt på med dette i over 35 år.

Vi rammer mer enn gjerne inn bildene dine for deg. Dette til hyggelige priser og vi har kort leverings tid.

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe, vi er her for å hjelpe deg med det du skulle ønske og svare på dine spørsmål!