Lav fraktkostnad | Rask levering

Klikk på den første bokstaven i kunstnerens fornavn for å søke.

Odd Nerdrum

Odd Olaf Nerdrum ble født den 8. april 1944 i Hälsingborg i Sør-Sverige som sønn av Lillemor Nerdrum og Johan Nerdrum. Nerdrum tok sin utdannelse statens kunstakademi under Aage Storstein og Alexander Schultz. Hans første kunstutstilling fant sted i Norge i 1967. Odd Nerdrum betegner seg selv som figurativ kitsch-maler, men kan også karakteriseres som moderne klassisist med forbilder fra den eldre kunsthistorien, i protest mot modernismen. Odd Nerderum har en sikker plass i norsk kunsthistorie som en av de mest markante malerne gjennom 1900-tallet, med gammelmesterlig maleteknikk og stor billedskapende kraft.

Odd Nerderum har også hatt stor betydning for en rekke begavede kunstelever. I 1998 satte Odd Nerdrum publikumsrekord med 50.000 besøkende på sin første store utstilling på Astrup Fearnley-museet i Oslo. Men det er i USA at Nerdrum har sin største kjøpergruppe. Han er en av få norske kunstnere som er innkjøpt av Metropolitan Museum of Art i New York.

Galleri D40 har grafikk som hovedfokus, og hos oss finner du grafikk fra en lang rekke kunstnere – både eldre og nålevende. Er du interessert i grafikk av Odd Nerdrum så ta gjerne kontakt med oss her på Galleri D40. Det hender også at vi har bilder som ikke ligger ute på våre nettsider.

Ta gjerne turen innom for en prat her i Henrik Ibsens gate 90 i Oslo, eller kontakt oss på epost galleri@d40.no eller telefon 22 44 85 86.