Lav fraktkostnad | Rask levering

Klikk på den første bokstaven i kunstnerens fornavn for å søke.

Ørnulf Opdahl

Ørnulf Opdahl (født 5. januar 1944, Ålesund) er en norsk billedkunstner, som nå er bosatt på Godøy i Giske kommune like utenfor Ålesund. Ørnulf Opdahl er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo, og har vært professor ved sistnevnte. Ørnulf Opdahl fikk sitt gjennombrudd med en utstilling i Galleri Permanenten i Kunstnernes Hus i 1968. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge og i utlandet.

Studier av figurer og landskaper i  malerier  og  litografier  står sentralt i arbeidene til Ørnulf Opdahl, og særlig arbeidene med kystlandskaper har gitt Opdahl omtale som en stor  romantiker  i  norsk samtidskunst . Bildene hans er naturbilder, og det mest spesielle med bildene er at de har tekstur, det vil si at det er størknet malingsklumper som blir malt over, slik at teksturen smelter sammen med motivet.

Galleri D40 har grafikk som hovedfokus, og hos oss finner du grafikk fra en lang rekke kunstnere – både eldre og nålevende. Er du interessert i grafikk av Ørnulf Opdahl så ta gjerne kontakt med oss her på Galleri D40. Det hender også at vi har bilder som ikke ligger ute på våre nettsider.

Ta gjerne turen innom for en prat her i Henrik Ibsens gate 90 i Oslo, eller kontakt oss på E-post eller telefon 22 44 85 86.