Lav fraktkostnad | Rask levering

Klikk på den første bokstaven i kunstnerens fornavn for å søke.

Kaare Espolin Johnson

Kaare Espolin Johnson var en norsk billetkunstner. Han ble født 7. mars 1907 i Surnadal og døde 16. august 1994 på Ljan i Oslo. Johnson flyttet den del i løpet av livet sitt. I løpet av en 20 års tid hadde han både bodd i Surnadal, Vadsø, Bodø, Horten og Oslo. Da han bodde i Oslo flyttet han faktisk elleve ganger rundt omkring i Oslo-området før han slo seg ned på Bekkelaget.

Det som inspirerte Kaare mest var menneskene og naturen i nord. Noe av det som gjør Espolin til en meget spesiell kunstner er at han hadde svært nedsatt syn. Dette gjorde at de fleste motivene og maleriene hans er laget etter hukommelsen og indre erfaringer. Han brukte også nesten utelukkende svart-hvitt i bildene hans, ettersom det passet godt til hans nedsatte syn.

Allerede i 1932 debuterte Espolin på Høstutstillingen, noe som er en årlig kunstutstilling i Oslo. Der har han deltatt mer enn 30 ganger siden den tid. Kååre er for uten dette representer i en rekke gallerier. Han har blandt annet 39 originalbilder i Nationalgalleriet.
Han har også dessuten representer Norge ved opp til flere kunstutstillinger i utlandet. Han har også flere spektakulære ting.
Man må heller ikke glemme at Espolin har laget en rekke illustrasjoner og omslag til bøker.

Vi på Galleri D40 anbefaler at du tar turen innom vårt galleri. Her vil du finne flere av Espolin sine kunstverk, i tillegg til flere andre fantastiske kunstnere sine verk. Vi har åpent 7 dager i uken. Åpningstidene våre står også her på hjemmesiden.  Vi har egen rammemaker med over 35 års erfaring.

Vi garanterer et fantastisk resultat, hyggelige priser og kort leveringstid! Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe.