Lav fraktkostnad | Rask levering

Klikk på den første bokstaven i kunstnerens fornavn for å søke.

Gunnar S. Gundersen

Gunnar S. Gundersen var en av Norges grunnleggere når det kommer til nonfigurativ norsk kunst. Han ble født i 1921 og døde i 1983, 62 år gammel. Gundersen blir ofte sett på som en av etterkrigens mest markante og betydelige malere. Hans bilder ble ofte laget med både maleri og grafikk. Det hendte også at maleriet hans kunne danne utgangspunktet for det grafiske arbeidet hans. Mot slutten av hans tid ble bildene hans utrykket på en annen måt enn tidligere. Han begynte å lage voliumiøse former svevende i ubegrensete rom eller et imaginært landskap.

Gundersen har hatt flere separate utstillinger og også deltatt i flere gruppe utstillinger. Hans første norske separate utstilling tok sted i på Galleri KB i Oslo allerede i 1952. Hans siste utstilling var i Trondheim i 1979. Når det kommer til gruppeutstillinger har han vært rundt omkring i verden og besøkt steder som Paris, Rio de Janeiro, Island, Milano, Sao Paulo, New York, Venezia og flere byer i Sverige.
Gundersen har også flere utsmykninger rundt omkring i hele Norge.

Allerede på 1950 tallet skal avisen VG ha uttalt seg om Gundersen sin kunst og sagt «Jeg mener de rene farger og former virker sterkest. Jo mindre ramme av ytre attributter er gir seg selv å operere innenfor, jo større spenning og klarhet, jo mer enkelhet og begrensning, jo større styrke»

Kom gjerne innom gallerier vårt, Galleri D40 på Solli plass i Oslo om du skulle ønske å ta en nærmere titt på noen av Gunnar S. Gundersen sine kunstverk. Vi er et kunstgalleri i Oslo som ble etablert i 1972.

Vi har altså over 40 års erfaring når det kommer til kjøp og salg av grafikk. Skulle det ha seg sånn at du leter etter det bilde som er utsolgt, kan vi selvfølgelig hjelpe deg med å få tak i dette. Vi har et stort nettverk av kontakter, og sjansen er stor for at vi finner nettopp det kunstverket du er på jakt etter!