Frank Brunner

Frank Brunner er en norsk billedkunstner fra Kristiansand født 30. juni 1971. Frank har studert 2 år på Yale i USA hvor han tok sin mastergrad. Han har også studert på Statens Kunstakademi i Oslo og Lija Repin Statsakademi i Russland.

Motivene i Frank sine bilder har ofte en tvetydighet i seg. Hans bilder uttrykker ofte noe bakenforliggende. Det kan være trapper som både oppover og nedover i et bilde, dette er noe som vender tilbake i mange av hans malerier. Det samme gjelder stiger og kofferter.
Han ønsker å få publikumet til å selv måtte fullføre historien rundt bildet. Brunner finner inspirasjon i å ta bilder med kamera for å bruke dette som en del av hans skissegrunnlag før han tar i bruk penselen og begynner å male. Han mener kameraet blir brukt som en skissebok.

Brunner har hatt en rekke utstillinger i både inn og utland og er i ferd med å bli en anerkjent kunstner med en lysende karriere. Hans amerikanske gallerist spår til og med et internasjonalt gjennombrudd. I 2001 hadde Brunner sin første separatutstilling. Frank maler bildene sine i et av New Yorks mest spektakulært beliggende atelier hvor han blant annet har fri utsikt rett til Frihetsgudinnen. Dette atelieret er en gammel pir fra 1860-
tallet.

Skulle du ønske å se ta en nærmere titt på noen av Brunner’s malerier er du hjertelig velkommen til å komme innom galleriet vårt som ligger i Henrik Ibsens gate. Vi er et anerkjent kunstgalleri i Oslo som ble etablert i 1972.

Med over 40 års erfaring i bransjen har vi opparbeidet meget stor kunnskap rundt grafikk. Galleri D40 har åpent 7 dager i uken.

23