Christopher Rådlund

Christopher Rådlund er en svensk billedkunstner. Han ble født 21. april i 1970. Han har siden 1991 vært bosatt i Norge. Han har tatt utdanning ved flere skolen i både Norge og Sverige.

Christopher Rådlund har vært del av flere gruppeutstillinger i utlandet i løpet av sin karriere som kunstner. Han har stilt ut sine malerier i New York, Umeå, Gøteborg og Beijing.
Han debuterte med en separatutstilling i 1998, denne var ved Galleri 27 i Oslo. Dette var en utstilling hvor alle bildene var med mørke fjellmotiver i en opplyst skyformasjon med et og annet mørkt tre som lyste opp skyformasjonen. Denne utstillingen var tre år etter at han hadde flyttet til Norge, og han følte da at det norske fagmiljøet kunne tilby han mer.

Rådlund har i flere år malt fjell, åser og trær. Han er meget inspirert av dystre landskap med høy himmel over dype horisonter. Han bilder er stemningsfulle med skyformasjoner som alltid er i svart og hvitt, disse bildene er ofte med patina av oker og brent umbra. De fleste mener at hans kunst ofte setter seg fast på netthinna hos hans beundrere. Den siste tiden har også Rådlund tatt for seg enkle bylandskap, noe som er nytt og spennende for de fleste.

Kom gjerne innom vårt galleri i Oslo om du ønsker å se nærmere på noen av Rådlund sine mesterverk.

5