Anders Zorn

Anders Zorn var en svensk  maler  og  grafiker . Han ble født  18. februar 1860  i  Mora , og døde  22. august   1920 , og var blant Sveriges mest populære malere i århundreskiftet, han er nok også internasjonalt sett Sveriges mest kjente maler. Han er særlig kjent for malerier og  raderinger av kvinneakter i natur,  portretter  og motiver fra  Dalarna . Anders Zorns sterke tilknytning til hjemstedet og sans for folkelige kulturverdier til uttrykk i bilder som Kirkeferd i Mora og Brødbaking og Midtsommerdans.

Fra 1888 var Anders Zorn i Paris der han malte bilder av nakne kvinner i og ved vannet, hvor han la stor vekt på vannoverflatens mange reflekser, men også på det gjenskinn som avtegnet seg oppover på kvinnens eller kvinnenes kropper. Han ble en mester på dette området. Anders Zorn flyttet senere hjem til Sverige hvor han fortsatte med dette motivet i nye, hjemlige omgivelser.

Anders Zorn ble som grafiker – primært som etser – sammenlignet med Rembrandt. Han begynte med det i 1882, og har laget 289 ulike etsninger. Han var faktisk like kjent som grafiker som han var som maler, internasjonalt sett.

Galleri D40 har grafikk som hovedfokus, og hos oss finner du grafikk fra en lang rekke kunstnere – både eldre og nålevende. Er du interessert i grafikk av Anders Zorn så ta gjerne kontakt med oss her på Galleri D40. Det hender også at vi har bilder som ikke ligger ute på våre nettsider.

Ta gjerne turen innom for en prat her i Henrik Ibsens gate 90 i Oslo, eller kontakt oss på E-post eller telefon 22 44 85 86.

3